Dec 15, 2010

epok - epok ke karipap??


salam segar semua.....pagi2 hari ni perkara pertama yang terfikir mestilah mengisi perut a.k.a breakfast.. aku pun tak terkecuali..hiks~ jap lagi baru nak gi kantin cari bekpes. aku rasa teringin nak makan epok2 lak arini.. epok2 a.k.a karipap. biasa orang johor akan sebut karipap sebagai epok2..aku pun tak tau nape nama dia macam tu.. kalau ada sesapa yang tau bolehlah share2 info.

Aku ada satu kisah pasal epok2 nih, malam semalam aku gi kantin cam biasa, sambil berfikir2 menu apa yang best. pastu sampai kat kaunter order tu, akak tu tanya. "dik, nak makan ape?" aku dengan senang hati menjawab "bihun sup..." sejuk2 cam ni best lau makan mende panas. akak tu pun terus gi belakang jerit kat tukang masak dia. Sambil2 tunggu menu aku sampai, aku pun jenguk2 kat bekas2 kuih kat kaunter..dlm ati aku berkata "aik, ada epok2! tapi ni bile punye ek? semacam je aku tgk bentok epok2 nih.." tengah bermonolog, tetibe member aku menegur " oit, berangan ape tu??" haissh ....erm aku pun menjawab "takde, ni haa tgk epok2 ni. len macam je bentuk dan lentoknye...sekali tgk macam epok2 bulat tapi bile tgk dekat2 dah takde bentuk dah, macam jejemput pun ada ropenye...."... pastu member aku gelak je. "hahaha..nak beli ke??" huh, sengal tul, takkan la aku nk beli. semacam je bentuknye.. aku pun menjawab "takmo lah .. dah macam epok2 kene letusan merapi gamaknya..sadis tul performancenye, lenkali jela aku beli kamu wahai epok2" .....tak lama lepas tu menu aku pun sampai.. "dik, nak bayar sekali ke?" member aku pantas jawab " a'aah kira semua"... "ok, semua RM 11" ujar akak tu. .. sebelum aku meninggalkan kaunter, aku sempat menjeling kat cik epok2, erm...apelah nasib cik epok2 arini ..anda digoreng dengan begitu rupe sekali...sadis....tapi sayang aku terlupa nak amik gambonye...lau tak leh share dengan korang...haishhh~

the moral of story, janganlah membantutkan selera epok2 fan macam aku nih dek kerana performance yang kurang menarik...keciwa taw.... (@.@)


pesanan penaja : sila menggoreng epok2 dengan minyak yang betul2 panas bagi menjamin kesegarannya....huhuhuh...(^_^)!

6 comments:

Yellow LEOpard said...

betol2..kalau tgk bentuk cm pelik..cm xde selera..huhu

pelik2perfect said...

@yellow : tu la pasal..+_+ keciwa

wawa-chan said...

hahaha..beberape hari lps baru saye tau epok2 tu karipap..haha

DeCrewz said...

Kalau da lapo sesangat, tibai je walaupun rupamu x secantik mana wahai epok2.. Cess... Puas aku baca entry ni, terfikir apa la mendenye epok2 tu.. Tgk komen baru kutahu ianya karipap..hu3. Bhasa apa daa epok2 ni?

pelik2perfect said...

@yellow : haishhh baru tau ke epok2 adalah karipap??? ini adalah bahasa johor...=)

NAZRUL AZAT JAMIL said...

huhu sedapnye karipap.....