Jul 8, 2013

MASHED POTATO HOMEMADE..MESTI CUBA NI..

JUM TRY BUAT SENDIRI KAT RUMAH MASHED POTATO HOMEMADE..!

selalu beli kat kepsi je, kali ni boleh try buat sendiri kat rumah. biasa beli kat kepsi, makan sikit2 sebab takmo cepat abes, kali ni boleh bikin sendiri bah, sudah abes boley tambah.. jum try :)


tu diaaaaa rahsianye.....hehe











ini pula hasilnye..... yeayyy!


CARA PENYEDIAAN MASHED POTATO:

Bancuhkan 200g mashed potato powder dengan air panas, kacau sebati dan hidangkan bersama gravy.


CARA PENYEDIAAN GRAVY(50g ) :
Bancuhkan gravy powder dengan air panas dan kacau hingga sebati. masukkan air panas sedikit demi sedikit sehingga mencapai kepekatan dan konsestensi yang anda inginkan. tuangkan diatas mashed potato.

Nota : kurangkan air panas untuk mendapat mashed potato yg kental dan lebihkan air panas untuk mendapatkan mashed potato yg lembut. 


jum semak ape ada dalam tu :

-Dibuat menggunakan kentang asli bagi mewujudkan rasa yang lemak dan berkrim.
-Sentiasa mengekalkan rasa dan kualiti.
-Mudah dan senang untuk disediakan.terutama untuk anda yang sibuk dan tiada masa di dapur.
-hanya sepeket untuk seisi keluarga.
-Mempunyai sijil HALAL.
-Lazat untuk dimakan bila-bila masa sahaja.
-Rasa yang boleh menggantikan kentang sebenar
-97% fat free
-rasanya hampir sama dengan mashed potato sebuah restoran makanan segera
-mempunyai sijil halal JAKIM 

3 comments:

Mawar Berduri said...

mcm bez je.. tp ada kn yg jenis serbuk punye.. so.. klu nk mkn, bancuh je..

tiey smilez said...

Kita selalu buat benda ni, tp kita rebus kentang pastu blender. muahaha.

Beli katne serbuk ni eak??

pelik2perfect said...

@mawar berduri : sy guna yg serbuk @ tepung la..mmg best :) mkn siapbertambah hehe

@tiey smilez : sy guna tepung mcm gambo first tu, brand i-mukmin, mudah dan senang nak buat. boleh beli dgn sy, RM 16 termasuk pos.